Over ons

“De Friese Glazenwasser” werkt in heel Friesland!

Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruik maken van onze diensten. Wij bieden kwaliteit door het toepassen van onze kennis, kunde en het gebruik van professionele apparatuur. Veelal kunnen wij u via de telefoon of email al een prijsindicatie geven, ook komen wij graag bij u op locatie om geheel vrijblijvend een passende offerte aan te bieden.

De Friese Glazenwasser

Hieronder leest u meer informatie over het door ons gebruikte telewash systeem met osmosewater. Het grootste voordeel voor u is dat uw ruiten en gevels superschoon worden en langer schoon blijven!

Bel ons: 058 78 51 289 of neem contact met ons op door HIER te klikken. 

IN VERBAND MET GROTE DRUKTE NEMEN WIJ TOT NADER ORDER GEEN NIEUWE KLANTEN AAN.  

Voordelen Telewash systeem
:
• Milieuvriendelijk: geen reinigingsmiddelen.
• Minder snelle herbevuiling en langer een schoon resultaat.
• Geen achterblijvend residu zoals bijv. zeepresten.
• Geen metaaldeeltjes in het water dus gereduceerd risico van statische oplading.
• Vlek- en streepvrije opdroging in alle weersomstandigheden, zelfs in direct zonlicht.
• Geschikt voor bewassing van glas, kozijnen, lichtbakken, gevelbeplating, zonwering etc.
• Optimale bereikbaarheid bij koepels, glasoverkappingen, etc.
• Veilige en verantwoorde arbeidsomstandigheden.

Pure Water
Puur water is op twee manieren te verkrijgen en wel door middel van ionenuitwisseling  DI (dé-ionisatie), of omgekeerde osmose RO, (reverse osmosis)

De Friese Glazenwasser

Wat is DI en wat is RO
In leidingwater bevinden zich miljoenen deeltjes, metalen, kalk, mineralen etc. Het telewash systeem reduceert dit tot onder de vijftig deeltjes. Deze vijftig deeltjes zijn onzichtbaar op glas en behoeven dus niet te worden gewist of gezeemd. Het gefiltreerde water droogt zonder verstoringen op. Het systeem kan dus zowel in zon, als in de regen worden toegepast.

Dé-ionisatie

Dé-ionisatie door middel van een mengbedhars van sterk zuur kationen en sterk basisch anionhars is de enige methode om calciumzouten uit hard water te verwijderen. Met name de calciumcarbonaten zijn de veroorzakers van witte vlekken op glas na droging. Wanneer leidingwater door het mengbedhars wordt geleid, komt het op zijn weg een oneindig aantal combinaties tegen van katione en anione korrels. Hierdoor ontstaat een “polijstende” werking, waardoor een waterkwaliteit wordt verkregen welke gelijk of beter is dan 99,99%.

Omgekeerde Osmose
Het omgekeerde osmose proces gebruikt een semipermeabel membraan om opgeloste vaste stoffen, organische stoffen, pyrogenen, submicron colloïdalematerie, virussen en bacteriën van water te scheiden. Het proces wordt “omgekeerd” genoemd, omdat er druk nodig is om het water geforceerd door het membraan te laten gaan, de onzuiverheden achterlatend. Omgekeerde osmose is in staat om 95% – 99% van het TDS gehalte (Total Dissolved Solids) en 99% van alle bacteriën te verwijderen en verschaft veilig, puur water.